PELUANG!!!

SIAPA NAK RM9,000.00???

PART TIME!!!!

 

sms/call/whatsapp saya lily 0163493376

 

Posted in PRODUK HERBALIFE

Ceritera menurunkan berat badan!

Hi Uolls..apa khabar hari ini, semoga semua berada dalam keadaan sejahtera, ceria dan sihat hendaknya.

Harini saya nak bercerita tentang ‘Ceritera menurunkan berat badan’…Ramai orang banyak ragamnya, tapi tujuan utama satu saja iaitu nak turun berat badan! Bagaimana yer nak turunkan berat badan nie? Klu kita dengar segala jenis cerita memang berkobar kobar nak turun berat, TETAPI susah nak jumpa orang yang berkobar dan bersemangat tinggi untuk menjayakan IMPIAN tersebut. Kebanyakannya hanya angan2 mat jenin Betul tak? Saya dulu pun macam tue juga.

Perkara ni terjadi sebab kita xde kesedaran yang tinggi untuk berubah. Berfikir aku nak kurus supaya boleh pakai macam2 jenis pakaian, nak cantik etc…tapi tiada kesedaran KENAPA???? Pada pengalaman saya sepanjang mengenali HERBALIFE, bergaul dengan orang2 yang ada KENAPA??? Dalam dirinya baru saya sedar tujuan saya menurunkan berat badan. Nak tahu apa dia KENAPA??? Tu……hehe senang jer:

  1. Kerana Allah, bila kita turunkan berat badan, badan jadi ringan, senang untuk beribadah etc
  2. Untuk diri sendiri dan keluarga Untuk kesihatan kerana jika kita sakit bukan sahaja diri yang susah tp juga keluarga tersayang.
  3. Untuk amalkan gaya hidup yang sihat kerana bila sihat hati pun senang. Macam2 lagila KENAPA??? Ikut pada diri masing2.

Jadi untuk mencapainya, perlu di ingat Setiap IMPIAN perlukan PENGORBANAN, DISIPLIN, NO EXCUSE, LEARNING……pada saya inilah 4 KUNCI utama pada kejayaan. Jika tiada salah satunya, pincangla segalanya. Turunkan berat badan nie sebenarnya mengikut pada cara masing2, tak semestinya perlu guna HERBALIFE baru boleh kurus, pada saya yang penting usaha bersungguh sungguh.

Saya gunakan herbalife hingga kini kerana kita selalu mendapat makanan yang kurang pada nutrisi. Dengan HERBALIFE ada segalanya yang penting SEDAP, saya suka..anak2 pun sama. DIET dengan cara yang betul baru boleh Berjaya.

Disini saya sertakan beberapa tips untuk semua.

TIPS PENURUNAN BERAT BADAN:

  1. Turunkan berat badan secara perlahan dan berterusan, bukannya secara drastic, ini kerana ia akan menyebabkan badan menjadi terkejut dan ia tidak baik untuk fungsi badan.
  2. Amalkan pengambilan air yang mencukupi. Setiap 25kg berat badan memerlukan 1liter air kosong.
  3. Kurangkan pengambilan kalori, pastikan kalori yang di ambil mencukupi untuk badan kita.
  4. Gunakan konsep 80% pemakanan, 20% senaman
  5. Timbang berat badan anda sekurangnya 1-2minggu sekali, sebaiknya sebelum sarapan.
  6. Amalkan aktiviti senaman sekali sehari 20-30minit.
  7. Amalkan sayur sayuran, kurangkan makanan berlemak (fast food, bergoreng, junk food, air manis etc) untuk mendapatkan hasil yang terbaik.
  8. Rajin membaca cara pemakanan yang sihat.

Diharapkan tips2 dia atas dapat digunakan untuk membantu anda di luar sana mendapatkan berat badan yang ideal. InsyaAllah !

 pic lily(Penurunan berat badan saya bersama HERBALIFE)

Untuk KONSULTANSI PERCUMA sila hubungi saya LILY 0163493376 ( Call, SMS, whatsapp)- Terbuka kepada bukan ahli sahaja.

Posted in PRODUK HERBALIFE

Cabaran 2014

Hi

Lama da saya tak update blog ni, rindu rasanya.

Keadaan tidak mengizinkan semenjak mak saya kemalangan dan patah kaki, sibuk uruskan keadaan mak di hospital hampir beberapa bulan. Baru hal patah kaki, sambung pulak dengan masalah darah beku di paru2 akibat kesilapan pihak hospital. Ermmm dugaan, kita harus tabah menghadapinya.

Alhamdulillah, bulan 10 ni besi di peha akan dibuka semula dan InsyaAllah akan bole berjalan seperti biasa dan perlu di bantu untuk buat phisiotherapy. Saya memang kerap berikan shake kerana sel memerlukan nutrisi yang sihat. Bulan 8 yang lepas doctor sahkan tulang sudah bercantum semula, Alhamdulillah :-) Semoga segalanya berjalan dengan lancar. Kita berusaha, Tuhan yang lebih mengetahui. Doakanlah semuga mak saya sembuh semula. Amin. Sampai disini sahaja buat kali ini, Tunggu untuk topik seterusnya nanti.

Untuk KONSULTASI Hubungi saya LILY 0163493376

(SMS/CALL/WHATAPP)

Posted in PRODUK HERBALIFE

Pages

Rahsia Untuk Langsing

Ketahui Jalan Mudah Untuk langsing tanpa perlu bersenam, berlapar dan berkesan Click Here for More Info >>





Sila masukkan alamat emel anda untuk menerima artikel terbaru

Delivered by FeedBurner


BlogMalaysia.com