Minum Herbalife Boleh Mengandung?

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Apa khabar anda hari ini? dah minum Herbalife ke belum? Kalau belum, sila minum sekarang he..he.

Nampak kontrovesi tak tajuk tu? Ini adalah testimonial terbaru yang saya terima melalui SMS daripada saudari Nancy dari Sabah. Tahniah diucapkan kerana bakal menjadi ibu tak lama lagi.Setelah menunggu hampir 2 tahun, akhirnya penantian sampai juga. Saya baru saja mengetahui nyer beberapa hari yg lalu.

Pada mulanyer beliau spt malu2 utk beritahu, tetapi apabila saya lihat dr pertanyaan melalui sms beliau tanyer jika wanita pregnant bole minum shake @ tidak, terus saya ajukan pertanyaan adakah beliau yg pregnant? dan terbukala rahsia beliau mengandung 5 week. Tahniah..tahniah..best nyer dgr. Dari minum shake untuk turunkan berat, akhirnya berita gembira yg muncul.

Shake bole diambil ketika pregnant kerana ia baik utk kesihatan ibu dan bayi dlm kandungan. Selain membekalkan nutrisi diperlukan seharian, ia juga dapat membantu dalam menjaga kenaikan berat badan dari naik melampau. Memang ketika pregnant berat akan naik dan itu adalah penting tetapi ia juga berfungis mengawal kenaikan berat supaya tidak melebihi kenaikan yang sepatutnyer disamping memberi tenaga kepada si ibu.

Bagi mereka yg pregnant, cara penggunaan adalah ambil 3-4 kali shake sehari dan makan seperti biasa. Tea tidak dibenarkan ambil kerana tea untuk detox dan tidak sesuai untuk yg pregnant.

Masa dalam pantang anda juga bole ambil shake juga dan turunkan berat badan semula.

Tetapi walau apa pun, jangan anggap yang Herbalife ini yang membuatkan saudari Nancy mengandung, Ini adalah pemberian dari Allah S.W.T juga, Herbalife adalah asbab. Oleh itu tidak salah mencari solusi atas setiap apa permasalahan pun.

Sekian dulu buat kali ini, semoga berjumpa pada artikel yang akan datang.

Salam sihat

Kami merupakan Pengedar Bebas Herbalife dan telah terlibat dalam perniagaan ini selama 5 tahun. Sebelum ini kami bekerja untuk orang lain, tetapi kini kami bekerja untuk diri sendiri. Kami beroperasi di kawasan Gombak dan sekitarnya. Misi kami adalah memperkenalkan herbalife sebagai makanan bernutrisi yang sepatutnya ada di setiap rumah. Kami menjalankan perniagaan herbalife secara part time , tetapi walaupun secara part time, kini kami mengorak langkah dan menjadikan perniagaan herbalife sebagai sebahagian daripada kerjaya kami. Yakin bahawa rezeki adalah bergantung kepada kerja keras di samping dengan izin Allah. Jika anda mahu berada dalam keluarga herbalife, mencuba herbalife dan ingin mencari pendapatan sampingan dengan perniagaan herbalife, jangan segan silu untuk menghubungi kami Lily :016-3493376 Setria: 016-3341369 norlilasari@gmail.com

Tagged with: , , ,
Posted in TESTIMONIAL HERBALIFE
3 comments on “Minum Herbalife Boleh Mengandung?
  1. Olin says:

    hmm..ye lah. just nak share experience dgn herbalife. saya ni memang susah nak pregnant coz selama 8 tahun kawin ni mmg anak2 jarak 3 tahun wlaupun tak guna apa2 cara untuk merancang anak. kalau ikutkan,kalau tak guna alat perancang ni,mau2 setahun sekali anak kan..hehe.

    anak pertama n anak kedua serta anak ketiga jarak umur 3 tahun. alhmdllah selepas lahir anak ke3,mula diet dgn herbalife. anak ke3 kini sudah setahun 4 bulan..alhmdllh jgk kini sedang pregnant anak ke 4,br nak msk 2 bulan.

    kawan saya pun experience yg sama jgk..

    dengan herbalife,sel2 badan sudah mula baik n baru kerana nutrisi selular nya..tak mustahil jgk lah sistem peranakan pun semakin baik.

  2. madihah Dato' Mohammed Pauzi says:

    saya br je mengambil prduct ni, baru je seminggu, saya tak ler gemuk cuma saya ada masalah tang perut yg teramat ler buncitnya nak compare dgn badan. Mula saya amil product ni memg ler ikut peraturan ,,,,, tp masalahnya saya yg dah biasa brekpes tp jrg lunch, bila guna product ni kena tuko lak ,,,, saya cuba tp sementara nak tunggu lunch perut tak tahan lapo, dan akibatnya apa lg kepala skit ler,,,, Ni saya nak tanya bole ke saya tuko … dr amik lunch tuko ke brekpes …. dan shake tu saya gantikan lunch ????

    Sya rasa disebbkan saya bukan kategori gemuk, cuma perut je buncit sejak 2 x hamil, n saya juga ada masalah len, peha n betis klu tgk memg telalu kecil, maknanya struktur bodi saya ni memg tak stabil n dah tentu ler tak menarik ,,,Adakah dengan pengambilan herbalife ini mampu ubah penampilan bodi saya ni ….. Dan tuk pengetahuan saya juga bercdg tuk hamil kali 3 …. Harap2 impian jdik kenyataan

  3. rahsialangsing says:

    Hi,

    Herbalife nie senang jer..cuma ingat 2x shake, 1x normal meal..so anda bole buat ikut pd keselesaan. Jika rasa breakfast nak amik shake, lunch- normal meal, dinner- shake…itu tiada masalah asal ikut aturan makan jer.

    Yer dgn pengambilan herbalife yg tetap, ia dpt memberikan penampilan yg lebih baik dan juga ada mengatakan peluang untuk pregnant juga amat tinggi..tp yg penting kita usaha segalanya Allah tentukan, jika ada rezeki pasti hamil lagi.

Leave a Reply

Pages

Rahsia Untuk Langsing

Ketahui Jalan Mudah Untuk langsing tanpa perlu bersenam, berlapar dan berkesan Click Here for More Info >>





Sila masukkan alamat emel anda untuk menerima artikel terbaru

Delivered by FeedBurner


BlogMalaysia.com



Arkib Artikel