Testimonial Herbalife Yang Terbaru

Testimonial Herbalife

Assalammualaikum dan  salam sejahtera,

Apa khabar para sahabat pembaca blog ini? di harap agar berada dalam keadaan sihat walafiat di samping keluarga tersayang. Kali ini saya membawakan sebuah testimonial herbalife yang terbaru daripada kawan dari Negeri Sembilan yang membahasakan diri beliau dengan panggilan Dayah.

Saya ingin memaparkan screenshoot email daripada Dayah, tetapi memandangkan email beliau agak panjang dan dalam bentuk cerita, saya copy-paste email beliau untuk tatapan anda semua. Dengan segala hormatnya, di persilakan Dayah!

testimonial herbalife

Sebelum ambil herbalife, dayah  tak percaya pada apa2 produk pengurusan berat badan. Dayah suka makan lewat malam terutama kedai mamak sebab dayah cepat rasa lapar. Tak pernah la nak pikir nak kuruskan badan dan nak kawal makanan. Awal tahun 2011, roommate dayah ajak diet sama2 dgn dia cz die mmg jaga berat badan dia dan selalu bersenam. Dia ada ajar mcm mana tp die kate just makan kismis sahaja untuk seminggu,  minggu2 seterusnya hanya makan sesudu nasi dan banyakkan makan sayur. Tp dyh x suka diet macam tu cz dayah mmg x tahan tgk makanan. Family dyh majoriti overweight, so, pak cik dayah pernah cuba makan jus-mate 5 tp still x berubah berat badan die. Sebab tu dayah x percaya langsung produk2 mcm ni. Dayah terfikir untuk kurangkan berat badan pon sebab roommate dayah push tuk kuruskan badan. Die kenalkan dayah dgn HPA tp dyh x berminat sampailah dyh jumpa blog kawan dayah yg ambil produk ni. Selain tu, family dayah de sakit jantung dan darah tinggi, so, dyh takut la kalau x jaga kesihatan sekarang, nnti asyik sakit masa depan pula.

Walaupun dah tau serba sedikit pasal herbalife ni, dayah ambil masa berbulan juga la tuk betul2 nak tanya lebih lanjut pasal produk ni. Berat badan dayah sebelum ambil herbalife adalah 59kg dan tinggi dyh 152cm, so, dayah dah overweight dan dayah target tuk turunkan berat badan dalam 48-50kg sahaja. Hmm, nampak mcm sikit je nak turunkan berat badan tp dayah tau ssh tuk capai berat tu.  Mula2 x nampak sangat perubahan pada berat badan dayah sampai family dayah suruh stop ambil herbalife sebab bulan pertama, dyh x sentuh makanan selain herbalife dan minum air kosong. Then, bila bulan kedua, dayah makan banyak dan naik balik berat badan 3kg .  Tapi, dayah memang dah nekad tuk tak putus asa dan patuh pada perintah(hehehe) pelan pemakanan yg herbalife bagi.

Walaupun berat badan tak turun sebanyak orang lain, tp akhirnya, setelah hampir 5 bulan dyh ikut produk ni, dyh semakin hampir dengan berat yang dayah nak, sekarang sudah 54.5kg. Pagi sebelum pukul 9 dyh akan minum F1 dan malam dlm pukul 8 akan ambil lg sekali F1 n tengahari dayah makan nasi+ ayam + banyak sayur. Kalau terasa lapar lagi (sebenarnya bukanlah lapar, nak mengunyah), dayah makan biskut IKO dan Jacob’s  weatameal. Kalau dulu, dayah belasah je semua makanan, kfc n mcdonald’s dah jadi makanan ruji, tp sekarang dah kawal makan. Percaya atau tak, dayah pernah  tak sentuh fast food lebih kurang sebulan, dan x sekerap mcm dulu2. Malah, sekarang lebih berhati2 pilih makanan berkalori tinggi dan bersantan, makan pon bila ada kenduri atau mak masak.

Sebelum ni, nak habiskan air botol mineral 500ml 1 hari pon ssh sangat cz ske air bungkus, tp sekarang rase x cukup even dah minum 3 liter air putih. Walaupun berat badan dayah x turun banyak tp dayah tau yg dayah harus percaya sahaja pada produk ini dan ikut sahaja arahan dia yang sebenarnya sangat mudah dan sabar n perlahan2 berat akan turun, yg bezanya hanyalah cepat atau lambat berat tu nak turun.

p/s: Dayah betul2 nak tolong family dayah tuk turunkan berat badan tp semua punya fikiran sama dengan dayah sebelum ni cz rase semua produk tipu dan berpuashati dengan berat sekarang.  Hehehehe. Family dayah mmg macam ni kot, ssh klau nak suh kawal pemakanan(sama mcm dyh dulu, belasah je semua benda). Hope diorang terbuka hati tuk jaga berat badan supaya kesihatan diorg lebih baik pada masa depan. Sori kak, cz lambat reply… dyh taip kat words dulu baru emailkan cz panjang nak tulis.. hehehe….

Begitulah serba sedikit testimonial herbalife daripada Dayah, semoga pengalaman beliau dapat memberi serba sedikit info kepada mereka yang ingin melangsingkan badan. Testimonial herbalife di atas saya copy-paste secara terus tanpa di edit semula.

Testimonial herbalife di atas memaparkan gambar Dayah berbaju coklat adalah sebelum memulakan program manakala baju kurung biru adalah selepas menggunakan Herbalife.

Lagi satu, saya harap agar gambar-gambar testimonial di sini tidak di salah gunakan. Kerana dewasa ini,banyak gambar-gambar dari internet yang di muat turun dan di salah gunakan untuk perkara-perkara yang tidak elok.

salam ikhlas,

Ps:Jika anda ingin mengetahui mengenai herbalife dengan lebih lanjut, sila lawati laman web berikut, www.rahsialangsing.com

Kami merupakan Pengedar Bebas Herbalife dan telah terlibat dalam perniagaan ini selama 5 tahun. Sebelum ini kami bekerja untuk orang lain, tetapi kini kami bekerja untuk diri sendiri. Kami beroperasi di kawasan Gombak dan sekitarnya. Misi kami adalah memperkenalkan herbalife sebagai makanan bernutrisi yang sepatutnya ada di setiap rumah. Kami menjalankan perniagaan herbalife secara part time , tetapi walaupun secara part time, kini kami mengorak langkah dan menjadikan perniagaan herbalife sebagai sebahagian daripada kerjaya kami. Yakin bahawa rezeki adalah bergantung kepada kerja keras di samping dengan izin Allah. Jika anda mahu berada dalam keluarga herbalife, mencuba herbalife dan ingin mencari pendapatan sampingan dengan perniagaan herbalife, jangan segan silu untuk menghubungi kami Lily :016-3493376 Setria: 016-3341369 norlilasari@gmail.com

Tagged with:
Posted in TESTIMONIAL HERBALIFE

Leave a Reply

Pages

Rahsia Untuk Langsing

Ketahui Jalan Mudah Untuk langsing tanpa perlu bersenam, berlapar dan berkesan Click Here for More Info >>





Sila masukkan alamat emel anda untuk menerima artikel terbaru

Delivered by FeedBurner


BlogMalaysia.com